Burs hizmetimiz hakkında bilgi almak ve burs başvurusunda bulunmak için tıklayınız

İmdat Ekşi

Vakıf Kurucu Üyesi

İmdat Ekşiİmdat Ekşi

İmdat Ekşi, 1965 yılında Rize'nin İkizdere İlçesi Tulumpınar Köyü'nde dünyaya geldi.

İlkokulu köy okulunda, ortaokulu Erzurum Atatürk Ortaokulu'nda liseyi İstanbul Mehmet Beyazıt Lisesi'nde tamamladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümünden muzun olduktan sonra ISMMM odasından Mali Müşavir belgesini aldı.

İş hayatına, çocuk yaşta, köyünde çobanlık yaparak başlayan İmdat Ekşi, 1975 yılında Erzurum Kurtuluş İlköğretim Okulu'nda inşaatçılığa ilk adımını attı.. Amelelikten, ustalığa, oradan da yöneticiliğe varana dek inşaatçılık alanında her kademede görevler aldı. 1984 yılına kadar İnşaat Sektörünün önde gelen isimlerinden biri olan babası Hakkı Ekşi'nin şahıs şirketinde, bu tarihten sonra da, babası ve kardeşleriyle beraber hayata geçirdikleri çeşitli şirketlerde kurucu, ortak ve yönetici olarak görevler aldı. 1999 yılında, halen devam etmekte olan Hektaş İnşaat Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

Babası ve kardeşleriyle beraber Hakkı Ekşi Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı'nı kuran İmdat Ekşi, aynı zamanda değişik vakıf, dernek, sivil toplum kuruluşları ve çeşitli organizasyonlarda kurucu ve üye olarak görevini sürdürmektedir.

Traking, fotoğrafçılık, tarih araştırmacılığı, doğa başlıca ilgi alanlarıdır. Ekşioğlu ailesinin tarihine ilişkin yaptığı araştırmaları "Hakkı Ekşi'den Ali Ekşi'ye Ekşioğlu Tarihi 1460-2008" adlı araştırma kitabında kaleme almış olan İmdat Ekşi; evli ve 5 çocuk babasıdır.
 

« Önceki Sayfa
Adres:  Kısıklı Mah. Hanımseti Sok. No. 38
Büyük Çamlıca Üsküdar İSTANBUL
Tel:  (0216) 532 91 01
Faks:  (0216) 523 17 00
© Copyright 2024, Hakkı Ekşi Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı
Site Haritası » Tasarım & Yazılım: Birtek Bilişim